Microsoft ще печели и от Android - смартфоните на LG

  • 27 октомври 2011 08:32

  • 2340
  • 0
Microsoft ще печели и от Android - смартфоните на LG
©

Microsoft и LG планират да подпишат през ноември лицензно споразумение, по силата на което софтуерната компания ще получава по 3 долара от всеки продаден Android смартфон на корейския производител, съобщи The Korea Herald.

Подобни споразумения Microsoft има и с други големи производители на смартфони като Samsung, HTC и Compal, както и с още няколко по-малки компании, съобщава TechNews.

На практика, Microsoft е сключила договори за крос-платформено лицензиране с половината от всички производители на устройства с операционна система Android.

Така например, компанията от Редмънт получава по 5 долара от всеки Android смартфон на HTC. Твърди се, че таксата, която плаща Samsung, е по-малка.

Според експертни оценки, през следващата година Microsoft ще получи около 500 милиона долара от компании, производители на устройства с мобилната платформа на Google.

Microsoft твърди, че потребителският интрефейс на Android и функционалността на системата нарушават нейни патенти. Още през миналата година компанията подгони производителите на Android устройства, като заяви, че няма да позволи на конкурентите да се възползват безплатно от нейните иновации.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2340 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини