Жена припадна на полето, след като самолет я напръска с препарат

  • 09 юли 2015 11:36

  • 3321
  • 1
Жена припадна на полето, след като самолет я напръска с препарат
©

Жена е припаднала на полето в землището на хайрединското село Манастирище тази сутрин, съобщи „Конкурент“.

Причината за влошеното здравословно състояние на жената е разпръснат препарат за растителна защита от самолет, който обработвал площите в региона.

Кметът на община Хайредин Тодор Алексиев потвърди за случая пред "24 часа" и поясни, че тази сутрин е бил уведомен за инцидента. Алексиев подчерта, че самолетът, който третирал парцелите е на частна фирма. Хората били предупредени, че ще има третиране днес и че е необходимо да приберат кошерите си с пчели, за да не бъдат засегнати.

Рано сутринта пчелари отишли на място, за да затворят кошерите си, преди да започне пръскането. Около 6:00 ч. самолетът прелетял над тях и пуснал препарат, от който здравословното състояние на жената се влошило. Незабавно е повикан на място медицински екип, а по информация на кмета, пострадалата е посетила и токсикологията във врачанската болница.

Животът на жената е вън от опасност.

Тодор Алексиев коментира, че според пчелари, самолетът е трябвало да пръска в следващия блок, но по неизяснени към момента причини, пуснал препарата над парцела, в който имало хора. Крупният земеделец, чиято собственост е обработваната земя и авиационната техника не е от Врачанско, но е един от най-големите в страната в този бранш.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3321 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2015.07.20 | 14:57

1
Жената е била напръскана, с препарат против (Жени)

Добави коментар

Водещи новини