Забраниха на търговците на праскови в Добрич да продават на пътя

  • 07 юли 2015 20:02

  • 4062
  • 5
Забраниха на търговците на праскови в Добрич да продават на пътя
© Булфото

Производители на праскови от квартал "Рилци" в Добрич алармираха, че тази година от Областна пътно управление не им позволяват да продават продукцията си край пътя пред градините си, както през годините досега, съобщи БТА.

В тази връзка утре те организират протест, съобщи един от засегнатите Стефан Демиров.

От ОПУ-Добрич обясниха, че причината да не се издават разрешения за търговия е, че участъкът от път II-71 Силистра - Добрич при 76-и километър се характеризира с целогодишна висока интензивност.

През последните пет години са настъпили 14 пътно-транспортни произшествия, в които има един загинал и петима ранени. Една от причините за възникване на тези пътни инциденти е спирането на автомобили, по време на сезонната търговска дейност, в ляво и в дясно от лентите за движение и пресичането на пешеходци към търговците.

Поради това към настоящия момент не се издават разрешения за разполагане на преместваеми обекти на пътя. На заявителите се указват места за разполагане в близост до мястото или на подходящи места по околовръстен път, посочват от ОПУ.

Производителите не приемат новото предложено място, обясни Демиров. Твърдят, че там стават много пътно-транспортни произшествия, включително и със загинали.

Последвайте канала на

4062 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
"Супер"

2015.08.10 | 00:23

5
Поредната тъпотия на някой парашутист в администрацията, решил да покаже кадърността си на гърба на отрудените хора. В цял свят такива производители се стимулират, а тук гледат как да ги удушат. Бесилки няма ли да издигнете бе изроди, това и при комунизма го нямаше. Пиночет ни трябва.
Shalqlq

2015.08.10 | 00:22

4
Черешите, прасковите, дините и пъпешите са виновни за катастрофите! Хубаво е да го знаем! Хората, които продават праскови там не са точно на самият път, виждат се отдалече и има време човек да даде мигач, да намали и да спре. Оставете хората да си продават продукцията поне на някаква сносна цена, не само на прекупвачи.

2015.07.08 | 16:33

3
TOVA SA TURCI I CIGANI -KRADAT I PRODAVAT

2015.07.08 | 11:19

2
tap li si pros li si, tiq hora ba4kat na nivata da si ikarat leva, a katastrofite sa ot tapanari neomee6ti da 6ofirat
Citroën XM

2015.07.08 | 11:18

1
На снимката се вижда пътят Димитровград-Хасково и е много стара. Знам го защото тва е нашия Ситроен с който спряхме да купуваме череши :D

Добави коментар

Водещи новини