Еврогрупата: От Гърция зависи да направи надеждни предложения в Брюксел

  • 07 юли 2015 19:39

  • 1302
  • 4
Еврогрупата: От Гърция зависи да направи надеждни предложения в Брюксел
© gettyimages

От Гърция зависи да направи надеждни предложения в Брюксел, след като гърците казаха "не" на условията на кредиторите.

Това заяви комисарят на ЕС по икономическите въпроси Пиер Московиси. "Чакаме всеобхватни, конкретни и надеждни предложения от новия гръцки министър Цакалотос, за да започнат дискусии", каза Московиси при пристигането си за извънредната среща на Еврогрупата, предаде БНР. Заместник-председателят на ЕК Валдис Домбровскис заяви, че Европейският съюз иска Гърция да остане в еврозоната, но че тя може да бъде принудена да напусне, ако не успее да представи надежден пакет от реформи, които да удовлетворят кредиторите. "Това не е нашата цел, не е нашето намерение. Работим за сценарий, по който да постигнем споразумение, но ако не бъде възстановено доверието, ако не представят надежден пакет от реформи, това не може да бъде изключено", каза Домбровскис.

Председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум посочи, че министрите ще започнат работа "стъпка по стъпка", като първо ще изслушат новия финансов министър на Гърция Цакалотос. "Гръцкото "не" означава, че старите предложения са отхвърлени от гърците. Ще трябва да започнем оттам, ще бъде много трудно. Очакваме нови предложения от гръцкото правителство. Надяваме се те да ги представят днес, за да видим дали са надеждни и дали това може да бъде изход от ситуацията. Готови сме да направим каквото трябва, за да заздравим еврозоната и да останем заедно", каза Дейселблум. Лидерите от еврозоната се събират за пореден път, за да обсъдят съдбата на Гърция и общата валута.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1302 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
В е л и к и я

2015.07.08 | 09:13

3
Гърците трябва да ги освободят не само от Еврозоната , а и от ЕС , не може постоянно Европа да се занимава с тях и затова че искат да живеят добър живот но без да са го заслужили и други да работят за да им плащат сметките ....те постоянно отвличат вниманието с ревовете си за пари върху тях и Европа не може да се съсредоточи върху своите си чисто икономически и социални проблеми които са много и трябва да се решават ....

2015.07.08 | 09:13

4
Престани да даваш акъл,защото си г-н никой.Гледай,че следващите ще сме ние, защото от мизерия, дъравата е фалирала отдавна!Ти си циганин с твоите разсъждения.
до великия

2015.07.08 | 09:13

2
Непосредствено след 10 11 1989 г чух колежка да казва: Робиня да съм , но да имам пари! Вие сте като нея-обидно малък ръст, до глезените на Ципрас

2015.07.08 | 01:53

1
Защо да не са го заслужили, бе копеле, ти да не мислиш, че работят по-малко от нас? Но, за разлика от нас, те са единни! А ти, понеже си мижитурка- яж асфалт и благодари на Винету! И си трай, понеже и асфалтът може да свърши!

Добави коментар

Водещи новини