Изправям се срещу цинизма и популизма, обяви кметът на Кюстендил

  • 07 юли 2015 17:58

  • 1642
  • 2
Изправям се срещу цинизма и популизма, обяви кметът на Кюстендил
©

Кандидатура ми ще стане факт само ако бъде обединителна за всички непопулистки работещи формации и хора в обществото, за да се изпречим на пътя на цинизма и популизма, които отново се очертават. Било заради настроенията в Гърция, било заради настроенията в Македония и къде ли не.

Това сподели в интервю за Агенция „Фокус” кметът на Община Кюстендил Петър Паунов.

Припомняме, в неделя референдум се проведе и у нас, само че в Кюстендил, където хората бяха попитани дали са съгласни Паунов да се кандидатира за трети мандат. Близо 5000 души казаха "да", а едва около 200 не са съгласни. До референдума не бяха допуснати цигани, тъй като според Паунив именно техният вот е купен по време на избори.

„В България виждаме, че се прокрадват подобни настроения от разни политически формации. Затова беше изключително важно да разберем какво смятат нашите граждани и дали изобщо трябва моето име евентуално да остане в подобни разговори, въпреки моето намерение и категорично мнение, че мандатностите трябва да бъдат два в политиката”, заяви Паунов.

Според него референдумът все още е доста спорен в България както заради тромавото законодателство, така и заради спекулациите на тази тема.
„Вероятно някои тълкуват нашето решение като коалиция да проведем подобно допитване като опит да манипулираме определени резултати. Искам да уточня, че ние самите нямаме нужда от каквото и да било, за да се самозалъгваме”, подчерта Петър Паунов.

По думите му първият въпрос за неговата кандидатура за трети мандат е касаел получаването на зелена светлина за обсъждане на въпроса. „Пак казвам, не това е решаващо, тъй като и подкрепата за привличането на инвеститори и особено отговорите на трите въпроса ще останат, за които и да било от кметовете в бъдеще, като евентуални предложения и решения. Като сигнали къде веднага трябва да се интервенира, къде смятат нашите граждани, че действително трябва да бъдат направени най-правилните стъпки”, отбеляза Петър Паунов.

Последвайте канала на

1642 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.07.08 | 09:42

2
Паника сред троловете . Липсват "опорни точки". Ами сега ?!!!

2015.07.07 | 19:41

1
А СРЕЩУ ЦИОНИЗМА?

Добави коментар

Водещи новини