Станишев събира Оланд, Ренци, Файман и Габриел за Гърция

  • 07 юли 2015 16:33

  • 1838
  • 5
Станишев събира Оланд, Ренци, Файман и Габриел за Гърция
©

Правителствените ръководители от лявото политическо семейство ще се съберат под председателството на Станишев, за да координират позициите си преди заседанието на лидерите от Еврозоната по-късно днес, на която ще се обсъждат възможните сценарии след проведения в неделя в Гърция референдум.

Това съобщиха от пресофиса на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Преди заседанието на Европейския съвет в срещата ще се включат френският президент Франсоа Оланд, италианският премиер Матео Ренци, австрийският канцлер Вернер Файман, немският вицеканцлер Зигмар Габриел, председателят на Еврогрупата Жерон Диселблум, еврокомисарят Пиер Московиси, люксембургският външен министър Аселборн, както и лидерите на партии от Испания, Португалия и Холандия. В разговора ще участва и новият лидер на ПАСОК Фофи Генимата.

"Приветствам бързата реакция на европейските лидери след референдума в Гърция – тази среща е необходима с оглед на сериозността на ситуацията", заяви Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

"Като социалисти никога няма да приемем Европа да бъде поставяна пред избор между черно и бяло, между самоцелните ограничения и липсата на сериозни реформи. Имаме нужда от справедливо споразумение, което отчита както жертвите, които гръцкият народ прави, така и нужната отговорност, за да се постигнат икономически растеж и работни места", отбелязва той.

"За да бъде успешна днешната среща на върха, трябва бързо да възстановим изгубеното доверие. Всички страни е необходимо да покажат отговорност и воля за компромис. Нужно е да намерим устойчиво решение – за бъдещето на Гърция, за бъдещето на Еврозоната и за бъдещето на Европа. Няма нужда и не искаме да видим Гърция да напуска еврозоната", завършва писмото до медиите.

Последвайте канала на

1838 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Иван

2015.07.08 | 08:12

5
Браво Серго. ти оправи БСП, сега на ред е Гърция. Горките гърци. Жална им майка.

2015.07.08 | 08:12

4
брей нашият продажник голема работа станал,мушмурока ти с мушмурок

2015.07.07 | 23:56

3
ЕВРЕЙСКИ ГЛУПАК

2015.07.07 | 23:56

2
ЕВРЕЙСКИ ЦИГАНИН
Пешо

2015.07.07 | 23:56

1
Събира се кохортата на червените лапачи......Където комунистически /преименувал се социалистически/ крак е стъпил-там трева не расте, камо ли хора да живеят..... Тези, начело със съсела, работят, и винаги са работили за интернационала на червените убийци, и с огромна радост ще унищожат ЕС, ако могат.

Добави коментар

Водещи новини