БСП: Плевнелиев няма право да иска референдум без указ (видео)

  • 07 юли 2015 14:33

  • 1749
  • 3
БСП: Плевнелиев няма право да иска референдум без указ (видео)
© Булфото

На редовната пресконференция на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно заяви, че на днешното заседание на Изпълнителното бюро са обсъдени редица актуални въпроси, свързани с политическата обстановка в  страната, предаде репортер на novini.bg.

Той съобщи, че социалистите ще внесат законопроект за промяна в Закона за ДДС. Причината е намаляващата раждаемост през последните години и затова би трябвало стоките и услугите, свързани с отглеждането на деца да бъдат обложени с по-ниско ДДС. 

Левите ще търсят и подкрепа за сезиране на Конституционния съд във връзка със Закона за здравното осигуряване или по - точно - разделянето на основния пакет на две, тъй като това нарушава Конституцията и не осигурява равен достъп на всички български граждани до здравеопазването, стана ясно на пресконференцията.

Социалистите са обсъждали и дали президентът има право по Конституция да внася искане за референдум. Според основния закон на държавния глава се дава право да издава укази, да прави обръщения, а той не е издал указ и е внесъл предложение директно до НС. Ако действието на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е неконституционно, ще бъде застрашена законността на самия референдум. "Винаги ще стои въпросът за легитимността на референдума", обясни Миков.

Правителството към, този момент не използва всички възможности, давани от ЕС, за борба с младежката безработица, коментира на пресконференцията още лидерът на БСП.

Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно съобщи на журналистите, че левите са обсъдили и ситуацията в Гърция. Гръцкият народ се противопостави категорично на несправедливостта в отношението с кредиторите. Правителството да погледне сериозно на ситуацията в Гърция, каза Миков.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1749 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Folix

2015.07.07 | 23:58

3
Тоя какво прави там за богааа ?!
ЦАНОВ

2015.07.07 | 23:58

2
И на мен - от такива като теб глупаци.

2015.07.07 | 20:14

1
ПИСНА МИ ОТ ТЕЗИ червени боклуци

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини