Втори кръг на преговорите между синдикати и МВР - до края на седмицата

  • 07 юли 2015 12:14

  • 1107
  • 0
Втори кръг на преговорите между синдикати и МВР - до края на седмицата
© Булфото

Синдикалната федерация на служителите в МВР /СФСМВР/ очаква до края на седмицата да има втори официален кръг на преговорите с вътрешното министерство, каза днес на пресконференция в КТ "Подкрепа" председателят на организацията Валентин Попов.

Попов заяви, че от синдиката остават с категорично искане за оставката на директора на дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов. КТ "Подкрепа" и СФСМВР подписаха днес меморандум за сътрудничество.

По думите на лидера на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов и Попов така се официализира съществуващото отдавна взаимодействие между двете организации. Те припомниха законодателните пречки пред синдиката на служителите в МВР за членство в национално представителни синдикални организации и оттам участие в Националния съвет за тристранно сътрудничество, дори когато се обсъждат важни за тях законопроекти като пенсионната реформа.

От СФСМВР искат гратисен период от три години за въвеждане на минимална възраст за пенсиониране на служителите в МВР, както и възраст - 50 години за работниците при по-тежки условия на труд и 54 години за останалите. КТ "Подкрепа" и СФСМВР ще консултират и подпомагат своите структури, ще си сътрудничат при кризисни социални ситуации, ще стимулират разширяването на обхвата на колективното трудово договаряне, пише в меморандума за сътрудничество.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1107 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини