Подкрепят изграждането на 12 нови моста по долното поречие на Дунав

  • 07 юли 2015 11:57

  • 1434
  • 0
Подкрепят изграждането на 12 нови моста по долното поречие на Дунав
©

Община Свищов подкрепя изграждането на 12 нови моста по долното поречие на Дунав, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. От там уточняват, че общината се присъединява към инициативата "Транспортни връзки по река Дунав - изграждане на транспортна инфраструктура по долен Дунав", която предвижда построяването на 12 нови мостови съоръжения на реката през следващите 10 до 15 години.

Представители на общината са участвали в конференция в румънския град Гюргево, посветена на ситуацията на транспортните връзки между двете страни по долното поречие на река Дунав.

Съществуващите шест транспортни връзки в участъка на долното поречие на река Дунав, с дължина 931 км са крайно недостатъчни, тъй като средно на 155 км разстояние има една транспортна връзка, посочи Стоян Парашкевов, експерт по европейските проекти в общинската администрация и участник в конференцията. На форума е приета декларация с искане към правителствата на България и Румъния, Европейската комисия, Европейския парламент и Европейският фонд за стратегически инвестиции - EFSI, да бъде създадена необходимата правна рамка, за да бъдат изградени 12 нови моста на разстояние до 51 километра един от друг.

Подобрената инфраструктура ще подпомогне приблизително десет милиона души, живеещи по долен Дунав, затова инициативата е подкрепена от представители на бизнеса и неправителствени организации, се посочва в декларацията. През настоящата седмица официалният документ ще бъде подписан и от кмета на община Свищов Станислав Благов.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1434 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини