Омбудсманът: Никакви разговори за постове не са водени с мен (видео)

  • 07 юли 2015 11:43

  • 1495
  • 0
Омбудсманът: Никакви разговори за постове не са водени с мен (видео)
© Булфото

Омбудсманът на Република България Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет присъства на церемонията по встъпване в длъжност на председателя на СГС съдия Калоян Топалов, съобщи репортер на Новини.бг.

Във връзка с изтичащият си мандат Пенчев заяви че не участва в никакви договорки и никой не му е предлагал до този момент да стане конституционен съдия.

Миналата седмица стана ясно, че за поста на обществен защитник ще се кандидатира депутатът от БСП Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, която има и подкрепата на парламентарните групи, а досегашният омбудсман ще отиде в Конституционния съд.

"Никакви разговори не са водени с мен - нито да бъда номиниран, нито че няма да бъда номиниран, нито за Конституционния съд.
Аз научавам това от медиите", посочи той. Пенчев увери, че не би отказал втори мандат като омбудсман, защото смята, че е негов дълг да продължа това, което е започнал.

Той припомни, че утре ще се гласуват правилата за избора на нов обществен защитник. Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет отказа да коментира качествата на човека, който трябва да заеме този пост.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1495 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини