Новият шеф на СГС встъпи в длъжност (снимки+видео)

  • 07 юли 2015 11:36

  • 3015
  • 2
Новият шеф на СГС встъпи в длъжност (снимки+видео)
© Булфото

Новият председател на Софийски градски съд Калоян Топалов встъпи в длъжност на официална церемония, предаде репортер на novini.bg.

Председателят на Върховния касационен съд Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет заяви, че всяко начало е трудно и че днешният ден поставя ново начало за СГС, вярва в избора на новия председател, както и това, че той притежава необходимата твърдост и непоколебимост да отстоява независимостта. Също така съдия Топалов може да носи отговорност и поема СГС точно, когато имиджа му е на дъното, добави Панов и поясни: "Време е това да спре и да се върне институционализма в СГС".

Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет поздрави и съпругата на Топалов, която присъства на церемонията, като поясни, че жената е вдъхновяваща, а мъжът е със съзидателна сила.

На церемонията присъства и министърът на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, омбудсманът Константин Пенчев, изпълняващият длъжността шеф на Апелативния съд Стефан Гроздев и съдии.



Топалов от своя страна каза, че напълно осъзнава, че му престои дълъг и не лек път. СГС трябва да започне да работи нормално и да може да осигури на обществото качествено и справедливо правосъдие. Той обеща, че работата на СГС ще бъде прозрачна и ефективна.

Пред журналисти след церемонията съдия Топалов обясни, че до края на юли ще бъде преинсталиран софтуерът на СГС и все още избира своя екип и заместниците, с които ще работи.

По отношение на СРС - та и даването на разрешения за използване на СРС - та Топалов заяви, че е въведена позитивна практика, която следва да бъде запазена - а именно осигуряването на повече съдии за подписването на разрешенията за СРС, което ще стане след законови промени.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3015 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
go6ku

2015.07.07 | 14:26

2
Точно Тупалката е Вашия човек!!! Не взима скъпо и е леко прост.

2015.07.07 | 13:42

1
o6te edin nov pedal na tikvata

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини