Приятелски огън по шефа на ЕП заради Гърция

  • 07 юли 2015 11:24

  • 2371
  • 2
Приятелски огън по шефа на ЕП заради Гърция
© gettyimages

Председателят на Европейския парламент Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден бе подложен на остра критика от страна на членовете на собствената си група - Прогресивен алианс на социалистите и демократите, предаде РИА Новости.

Според съпартийците на германския политик в законодателния орган на Европейския съюз той е заел прекалено войнствена позиция по отношение на гръцкия референдум, проведен на 5 юли 2015 г., когато над 60 процента от гражданите отхвърлиха исканията на Тройката (Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд) за реформи в замяна на финансиране. Според критиците на Шулц германецът е действал тесногръдо, прекалено агресивно и е поставил собствените си интереси над европейските. Припомня се изказването на председателя на ЕП, в който той е заявил, че гръцкото "Не" е скарало южноевропейската страна с останалите 18 членки на Еврозоната.

"Някои виждат в коментарите на Шулц по отношение на Гърция неговото желание той да бъде преизбран за втори мандат, за което му е необходимо подкрепата на депутатите от Европейската народна партия (най-голямата група в ЕП) или да започне политическа кариера в Германия след изтичането на пълномощията му", допълва агенцията.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2371 2

Коментари 2

Добави коментар

2015.07.08 | 13:45

1
Tоя Шулц е едно тъпо германско копеле , европедерастче , на което Ципрас му спука гъза , както ВОЛЕН на нашата ТИКВА ПРОСТА !
ДОГАН ГО НАХАКА ЦЕЛИЯ НА воленуглу ПЕРХЕДРОЛА хаха

2015.07.08 | 13:46

2
АМИ ЧЕ ВАШАТА ПЕРХЕДРОЛКА Е ПЕДЕРАСТ НЕ ХОДИЛ ВЪВ КАЗАРМА

Добави коментар

Водещи новини