ЕК: Ако Атина не предложи реформи, преговорите са безсмислени

  • 07 юли 2015 09:34

  • 1645
  • 1
ЕК: Ако Атина не предложи реформи, преговорите са безсмислени
© gettyimages

Днешните преговори в Брюксел за съдбата на Гърция ще загубят смисъл, ако правителството на Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли не предложи план за реформи, каза европейският комикса по дигитална икономика Гюнтер Йотингер.

Германският политик пред берлинския в. Билд заяви, че Европейският съюз трябва да помогне на Гърция в борбата с недостига на лекарства, храни и горива. В същото време "преговорите ще загубят всякакъв смисъл, ако Гърция днес не предостави нов план за реформи", категоричен бе Йотингер, цитиран от блиц.рс. Европейският комисар коментира и резултатите от референдум в неделя, на който над 60 процента от участниците отхвърлиха приемането на условията на Тройката (Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд) за реформи в замяна на продължаването на отпускането на средства. "Допитването обедини хората, тяхното гласуване обаче не промени един основен факт – Гърция продължава да бъде на ръба на фалита", заяви той.

Гръцката криза бе тема и на разговори между френския президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 и германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се. Двата изразиха своята обща позиция, като заявиха, че вратите за преговорите оставят отворени.

Директорът на на МВФ Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981 късно снощи в телефонен разговор с Ципрас посочи, че водената от нея организация ще спре финансирането на Гърция. "Ние обаче ще продължим да оказваме техническа помощ", заяви тя.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1645 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
В е л и к и я

2015.07.09 | 20:53

1
За тези гърци висша цел в живота е как да лукастват , как да лъжат , и как да муфтят пари , и особенно после как да реват и да се тръшкат и да театралничат и всячески да пробват да ги не върнат , това е висша цел в живота на абсолютно всеки грък , и затова аз искам много внимателно световната общност да проумее този факт ....А това правителство точно затова са гласували за него защото то им е обещало че нищо няма да върнат и те са умрели от кеф .. Няма как да ми в жал нито на мен нито на всеки съвестен гражданин по света за тази нация която мисли по този начин ...Защото България през тези 5 години беше зле точно заради тях .. те само ревяха докато честния български народ преживяваше според доходите си ...

Добави коментар

Водещи новини