Майка сигнализира за тормоз над детето си в частна лятна занималня

  • 07 юли 2015 07:33

  • 1795
  • 1
Майка сигнализира за тормоз над детето си в частна лятна занималня
©

Майка сигнализира за тормоз над детето си в частна лятна занималня в Бургас, съобщи БНР. Управителят на забавачницата отрича, а Регионалният образователен инспекторат не контролира дейността на детския център. Стела Росенова е подала сигнал до прокуратурата за тормоз на сина й в лятната занималня от друго дете.

По думите й инцидентът с 5-годишния Самуил е станал на 25 юни, но едва след консултация с адвокат тя го оповестява. "Може би на 9 години е било момченцето. Душил е сина ми брутално и зверски. Същото момченце го е карало да ближе кръв от раните му. Детето ми не е можело да си поеме въздух.

Къде са били преподавателите?", пита майката. За 90 деца през юни в детския център са се грижили 7 служители. Управителят Диян Марков заяви, че е назначил проверка по случая. "Всеки един от служителите в детския център каза и писмено това е написано, че подобно нещо не му е казано, нито пък е видял той подобно нещо. Говорено е с бащата на другото дете, който също е говорил с детето си. Те са категорични, че подобно нещо не се е случвало", твърдят от занималнята.

Детското заведение не се наблюдава от Регионалния инспекторат по образованието, защото е регистрирана по търговския закон, обясни началникът Виолета Илиева. "Занималнята не е регистрирана по Закона за народната просвета. Преди години имаше проблем подобен на този, който майката сега изнася, но ние не успяхме нищо да направим", каза тя.

В момента действа нов координационен механизъм, с участието на полицията, прокуратурата и Агенцията за закрила на детето, който ще бъде задействан след писмения сигнал на майката, увериха от Инспектората.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1795 1

Коментари 1

Добави коментар
1111

2015.07.07 | 12:28

1
Госпожите пак са пили кафе и са пушели.Това е във всяка градина.Срамота.

Добави коментар

Водещи новини