Евролидерите решават съдбата на Гърция

  • 07 юли 2015 07:24

  • 1718
  • 3
Евролидерите решават съдбата на Гърция
©

Днес ще се състои нова решаваща среща на върха за съдбата на Гърция. Лидерите на държавите от еврозоната се събират в Брюксел, за да обсъдят има ли път за спасяване и нови преговори с южната ни съседка, след като гърците казаха "Не" на реформите чрез референдума си в неделя.

На тежките преговори Гърция ще бъде представена от новия си финансов министър - Евклидис Цакалотос, който и досега водеше преговорите с кредиторите заради нежеланието на европейските лидери да общуват с Янис Варуфакис. В същото време гръцките банки остават затворени поне до сряда. В сила остават и ограниченията за телгене на суми до 60 евро на ден от банкоматите.

Международните кредитори очакват Гърция спешно да предложи конкретни мерки за стабилизиране на икономиката си. Това заяви канцлерът на Германия Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се след срещата си с френския президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 в Париж снощи. Лидерите на двете европейски държави съобщиха, че вратата за преговори между Гърция и кредиторите все още е отворена Оланд на свой ред заяви, че френските и германските власти очакват от гръцкия премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли предложения за решаване на проблема с гръцкия дълг, припомня БТВ.

„Вратата остава отворена за дискусии, сега правителството на Ципрас трябва да направи свои предложения - сериозни и заслужаващи доверие", подчерта Оланд. Меркел отбеляза, че „предварителните условия за начало на нови преговори по конкретна програма за европейска стабилност все още не са налице".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1718 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.07.07 | 10:58

3
Победата на Гърция - политическа смърт на седерастията в България.
гост

2015.07.07 | 09:09

1
изгонете ги от цивилизования свят. да отиват в евразийския съюз.

2015.07.07 | 09:09

2
ГЪРЦИЯ Е ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини