Новата версия на Google Glass е насочена към бизнеса

  • 06 юли 2015 18:37

  • 1404
  • 0
Новата версия на Google Glass е насочена към бизнеса
©

Новата версия на очилата Google Glass може да са насочени към бизнеса, съобщава онлайн изданието 9to5Google. Наскоро ново устройство с името GG1 е получило одобрение от американската Федерална комисия по комуникации (FCC), като според изданието това най-вероятно е новото поколение на Google Glass.

Негови източници посочват, че в Google устройството се нарича Google Glass EE, или Google Glass Enterprise Edition. Устройството има обновен хардуер, но като цяло не се различава особено от първоначалната си концепция и вид. Фокусът обаче е различен - работното място, пише dnevnik.bg.

Първоначалните проби с Google Glass са показали, че именно там устройството се приема най-добре. Даже има не една и две стартиращи компании, които са се насочили именно към откриване на полезни методи за използване на Google Glass на работното място, които са обединени в програмата Glass at Work. Основният фокус попада върху стрийминга на видео, като обновеното устройство се съобразява с това и разполага с подобрени WiFi възможности, поддръжка на Bluetooth LE и др.

До момента Google пазеше прототипите в строга тайна, но с получаването на разрешение от FCC устройствата може да навлязат във фаза на по-широки тестове. Източниците на 9to5Google твърдят, че първите снимки са предвидени за публикуване на 28 декември т.г., което означава, че Google би трябвало да обяви устройството официално до края на годината.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1404 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини