Плевнелиев потвърди решимостта на България да работи за привличане на инвеститори от Корея (снимки)

  • 06 юли 2015 18:18

  • 1553
  • 5
Плевнелиев потвърди решимостта на България да работи за привличане на инвеститори от Корея (снимки)
© Президентство

Република България и Република Корея работят за увеличаване на двустранния икономически обмен и за насърчаването на повече големи компании да инвестират в страната ни и в региона на Югоизточна Европа.

Това беше подчертано на среща на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното с делегация на Националното събрание на Република Корея, която се проведе на „Дондуков“ 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Съвместната декларация за всеобхватно и ориентирано към бъдещето партньорство между Република България и Република Корея, подписана при официалното посещение на президента Плевнелиев в Сеул, открива възможност за реализацията на много общи проекти, беше общата позиция, изразена по време на срещата.


 

През есента на 2015 г. предстои да бъде проведено и първото заседание на двустранната комисия за икономическо сътрудничество, което ще бъде съпътствано от посещение на българска делегация в Република Корея и от провеждането на бизнес форум.

Президентът Плевнелиев подчерта, че за страната ни Република Корея е приоритетен партньор в Азия, а с благоприятните условия за чуждестранните инвеститори и стабилната си икономика, България ще насърчи реализацията на съвместни проекти в областта на земеделието и производството на храни, в сферата на информационните и комуникационни технологии и машиностроенето.

Българските индустриални зони и стартирането на София Тех Парк също предоставят добри възможности за инвестиции, отбеляза държавният глава.

„След Вашата визита в Република Корея расте интересът към Република България и българските продукти и особено към българското кисело мляко“, увериха представителите на парламента на Република Корея. В Република Корея се увеличава и търсенето на български вина. Парламентарната делегация подчерта, че институциите в Република Корея са готови да съдействат и за популяризиране на страната ни като туристическа дестинация и за увеличаване на броя на туристите у нас.

По време на срещата президентът Плевнелиев отправи покана до президента на Република Корея Пак Гън-хе да посети България. Държавният глава получи и писмо от председателя на Националното събрание Чунг Уи-хва.

Последвайте канала на

1553 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.07.07 | 08:14

5
Педераса да им покаже доклада на Борисов и да пробва отново дали ще има инвеститори.
ес

2015.07.07 | 08:14

4
Този до кога ще говори глупости от името на народа?

2015.07.07 | 08:14

3
имаме си президент ..и.д.и.о.т ,

2015.07.07 | 08:14

2
този смешен палячо е роден за ПРОСТИТУТКА

2015.07.06 | 21:08

1
VDIGAI SE NARODE DA GI IZMETEM TEZ PRODAJNICI PROSTI

Добави коментар

Водещи новини