Референдумът в Гърция показва отношението към неолиберализма, смята Миков

  • 06 юли 2015 16:49

  • 1280
  • 2
Референдумът в Гърция показва отношението към неолиберализма, смята Миков
© Булфото

„За мен това е израз на нагласите в гръцките общество по един изключително важен въпрос, свързан с провала на политиката на икономии, на неолиберализма, който води до увеличаване на дълговете, до страдание за народите и никакъв резултата в крайна сметка”.

Така лидерът на БСП лява България Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно коментира пред медии в централата на столетницата резултатите от провелия се вчера референдум в Гърция.

По думите му изводите тепърва предстоят и ЕК, и гръцкото правителство трябва да направят такива, за да се стигне до разумно споразумение.

„Рано е за пълни изводи, като се изключат тези, които най-запалено пропагандират безропотното изпълнение на една политика, която получава все повече провали”, каза още Миков, цитиран от пресцентъра на партията.

Последвайте канала на

1280 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
краси

2015.07.07 | 01:46

2
"Политиката на неолиберализма води до увеличаване на дълговете и страдание на народите".Това прозрение на другарят Миков се нарича политически кретенизъм и показва безидейност и комунистическа наглост.
Storm

2015.07.07 | 01:37

1
Верно ли бе, Миков?!? Прозрение те е споходило. Нищо, че точно твоя Патрон, по настоящем - Шеф на ПЕС въведе мнооого неолиберални мерки в България. Хаирлия дя е. Интересно, как така ставате социалисти когато не сте на власт, и после когато сте, рязко Ви наляга амнезия?

Добави коментар

Водещи новини