10 малко известни факта за презервативите

  • 06 юли 2015 16:33

  • 2930
  • 0
10 малко известни факта за презервативите
©

Историята на създаването на презерватива се корени в древността и е дотолкова мътна, че учените трудно биха могли да установят кога точно хората са започнали да ползват това средство за контрацепция.

Днешно време презервативите са стандартен продукт, който помага не само за контрол над раждаемостта, но и за защита от предавани по полов път болести. В тази статия ще ви представим 10 малко известни факта за това гумено изделие.

1. Вегански презервативи

Веганите налагат редица мерки на живота си. Тези крайни вегетарианци не употребяват никакви продукти, свързани с животни. Тоест не само не ядат месо, но и мляко, яйца и мед. Веганите не носят кожени и вълнени дрехи и не ползват козметични продукти, тествани върху лабораторни животни. Сигурно се питате какво общо има това с презервативите, които се правят от латекс? Проблемът е, че при производството на повечето латексни презервативи се използва казеин - млечен протеин. За късмет на веганите немската компания "Condomi" предлага презервативи, за производството на които се ползва какао на прах вместо казеин.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

woman.bg
2930 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини