Спасяват последните два циркови лъва в България

  • 06 юли 2015 15:55

  • 2380
  • 0
Спасяват последните два циркови лъва в България
©

Британската организация за защита на дивите животни Born Free призова да бъдат спасени последните два циркови лъва в България. Те действат да осигурят безопасно транспортиране на зверовете от нашата страна към Южна Африка, пише в. "Всеки ден".

7-годишните лъвове Жора и Блек са затворени в желязна клетка, с размери 2,5 м на 2,5 м, без вода. Клетката е в двора на бивш цирков дресьор близо до столицата, пече я слънцето и тя е буквално превърната на пещ.

"Трябва да направим всичко възможно да измъкнем лъвовете, защото лятото ще застраши живота им. Ужасно е да ги гледаме в тази клетка и се надяваме чрез публична подкрепа да успеем да ги преместим в Африка, на щастливо и безопасно място", заяви съоснователят на природозащитната организация Вирджиния Макена. От организацията искат да изпратят Жора и Блек в обновен център в Шамуари, Африка. Те преговарят със собствениците на животните.

Като малки братята лъвчета Жора и Блек са били част от цирк, пътувал из Източна Европа и Турция. Животните са участвали в представления до края на миналото лято. След забраната за участие на диви животни в цирковите представления, лъвовете клюмат в малката клетка.

Царските животни са в добро здраве въпреки тежките условия, в които живеят. Жора е куц, но веднага след като дойде при нас, ще успеем да му осигурим нужните терапии", обясни ветеринарният консултант на фондацията д-р Джон Найт.

Обновеният център в Шамуари, Африка, вече е спасил много лъвове и леопарди от живот в клетка.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2380 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини