Китайци инвестират 21 млн. евро в завод в Добрич

  • 06 юли 2015 12:33

  • 4015
  • 1
Китайци инвестират 21 млн. евро в завод в Добрич
©

Китайският инвеститор Фънг Гоуминг и управителят на българо-китайска фирма Надя Маринова са потвърдили пред областния управител на Добрич намерението си да инвестират в изграждане на фуражен завод в града, съобщиха от пресслужбата на областната администрация.

Те са представили предприетите дейности по заявеното намерение. По техни данни вече е извършена пререгистрация на дружеството. Негови представители преглеждат оферти за избор на изпълнители, срещат се с проектанти и производители на силози, извършва се подготовка на терена и на нужните комуникации за реализация на проекта.

При предишната си среща през април от фирмата са заявили инвестиционно намерение да инвестират 21 млн. евро в бъдещия фуражен завод. Той ще бъде изграден на два етапа, като в първия ще бъдат вложени 80 млн. юана (11 млн. евро) и е заложен дневен капацитет на производство от 500 тона комбиниран фураж.

Още 70 млн. юана (малко над 10 млн. евро) ще бъдат вложени в проекта през втория етап, като се предвижда производственият капацитет да се увеличи двойно. При завършването на завода годишният му капацитет ще надхвърля 300 тона фураж. Ще бъде изградена и складова база с вместимост 50 000 тона.

Над 80 работници ще бъдат наети в предприятието. Произведеният в Добрич фураж ще бъде изнасян за Китай.

Фирмата вече е придобила на публичен търг парцел в Промишлена зона-запад.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4015 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.07.21 | 14:33

1
Е, нека да протестират комунистите, че се продава държавата.

Добави коментар

Водещи новини