Дигитална амнезия блокира паметта ни

  • 06 юли 2015 09:56

  • 2971
  • 1
Дигитална амнезия блокира паметта ни
©

Хората помнят все по-трудно заради „дигитална амнезия“, предизвикана от прекаленото разчитане на смартфони и интернет, пише в. „Дейли телеграф“, позовавайки се на скорошно проучване, цитирано от БТА.

Повече от половината анкетирани посочват, че не знаят наизуст телефона на партньора си. Половината от младежите на възраст от 16 до 24 години държат цялата необходима им информация в смартфона си.

Д-р Катрин Милс от Лондонския университетски колеж сравни достъпа до интернет с наличието на електричество и течаща вода за предишните поколения. „Самото забравяне не е опасно. Ние сме много адаптивни и не помним всичко, защото така е по-добре за нас“, коментира д-р Милс. „Забравянето обаче става нежелано, когато така губим информация, която трябва да знаем“, добавя той.

По-лошото запомняне се дължи и на прекаленото доверие в електронните устройства.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2971 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Think

2015.07.08 | 17:02

1
Вижте в тълковния речник какво означава Амнезия първо преди да пишете подобни глупости. Амнезията е ЗАБРАВЯНЕ на спомен. В този случай хората въобще не си правят труда да си пълнят мозъка с напълно излишни спомени. За какво ми е да знам телефонните номера на когото и да било като ги имам в телефона и имам бекъп поне на 2 3 други устройства ?! Няма такова нещо като дигитална амнезия. Това е меко казано нелепо.

Добави коментар

Водещи новини