Български депутат в ЕП: ЕС не бе подготвен за гръцкия референдум

  • 06 юли 2015 08:41

  • 1033
  • 0
Български депутат в ЕП: ЕС не бе подготвен за гръцкия референдум
© gettyimages

Европейският съюз не бе подготвен за референдума за гръцкия референдум, каза българският депутат в Европейския парламент Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат (ЕНП/РБ) по БНТ:

"Допитването вчера показа, че Гърция даде на мандат на премиер, който не иска да проведе реформи. Какво ще стане ако в Германия жителите гласуват за опрощаването на гръцкия дълг. Надяваме се, че държавите-кредитори ще преглътнат този неразумен ход и ще покажат солидарност и ще направят всичко възможно, за да запазят Гърция в Еврозоната", каза парламентаристът. 

Според депутата от Партията на европейските социалисти (ПЕС) Георги Пирински след референдума преговорният процес трябва да започне с нов дух. "Видя се, че политиката на ограниченията не работи. Тази политика на ограничения не работи, а трябва да се предложи политиката на публични инвестиции в икономиките и да се защитават най-бедните, става дума за разсрочване на дълга и намаляване на лихвите, така че да заработи икономиката", каза още той

Депутатът Андрей Ковачев ЕНП/ГЕРБ също коментира темата. Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли вкара Гърция в спиралата на кризата, трябва де са спазват правилата. Това важи и за Ирландия и Германия, каза още той.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1033 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини