Лидерът на испанската антилиберална партия "Подемос": Демокрацията победи в Гърция

  • 06 юли 2015 07:50

  • 1552
  • 2
Лидерът на испанската антилиберална партия "Подемос": Демокрацията победи в Гърция
© gettyimages

Лидерът на испанската антилиберална партия "Подемос" Пабло Иглесиас приветства "победата на демокрацията" в Гърция снощи, след публикуването на първите резултати от референдума, показващи превес на гласувалите против предложените от кредиторите реформи, съобщи Франс прес.

"Вчера в Гърция демокрацията победи", написа в туитър Иглесиас, който в събота призова да се гласува с "не". "Подемос" е съюзник на гръцката партия "Сириза" на премиера Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли. Според последното социологическо проучване, цитирано от Ройтерс, тя е с изравнени позиции с двете основни политически сили в Испания - управляващата Народна партия и опозиционната Социалистическа партия, по-малко от шест месеца преди парламентарните избори.

Последвайте канала на

БТА
1552 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Още един лъжец

2015.07.06 | 17:41

2
Демокрацията победи, да. Ама, пари няма и няма да има. Този кресльо, както и Цириза, нищо не казват как да се възстановят икономиките им. Само крещят, дайте ни пари, пари, ако може стотици милиарди и то без да ги връщаме.

2015.07.06 | 13:48

1
NEKA TAKA OTDALETCHENITE PARTII OT NARODA DA NE SE NARITCHAT NARODNI.

Добави коментар

Водещи новини