"Живей активно!" идва във Варна (видео)

  • 05 юли 2015 12:46

  • 1607
  • 0
"Живей активно!" идва във Варна (видео)
©

На 12 юли 2015 г. Нестле България с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, община Варна, Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Тити Папзов, Евгени Иванов-Пушката и много други ще дадат официален старт на честването на 10-тия рожден ден на най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот в морската столица. Те ще поведат десетки хиляди на поход под мотото „10 години ЖИВЕЙ АКТИВНО!“. През 2015 г. проектът отбелязва юбилей и ще се проведе в София, Варна и Бургас, в партньорство с местните общини.

Началото на инициативата ще бъде дадено в 10:00 часа пред хотел Черно море. Очаква се към Севастопол да тръгнат три паралелни похода - Тереза Маринова и актьорът Симеон Лютаков ще поведат велопоход от Дворец на културата и спорта - Варна, фенове на ролери и скейт тръгват от Община Варна, а параспортисти и хора с увреждания – от храм „Св. Николай Чудотворец”. Трите лъча ще се съберат пред хотел Черно море, откъдето заедно с хилядите пешеходци ще поемат към Морската градина и градския плаж. Всички желаещи ще могат да се включат във велоизлет за начинаещи от Севастопол до местност "Ковшак чешма" близо до "Аладжа манастир" с включено каране по шосе и офроуд. През целия ден край морето ще бъдат организирани десетки семейни игри, тенис на маса, плажен футбол, катерене, танци и много други активности.

В 11:30 ч. олимпийската шампионка Тереза Маринова ще поведе крос от Слънчевия часовник, а след това ще води детска лека атлетика. На южния плаж Евгени Димитров-Пушката и Христо Цветанов ще организират волейбол, а Йордан Йовчев – акробатика, гимнастика и йога. На плажа ще има още уроци по подводно гмуркане, демонстрации по оказване на първа помощ от БЧК и уроци по уейкборд. Всички фенове на баскетбола ще могат да се включат в игра с Тити Папазов в двора на Варненска търговска гимназия. Сантра, Skiller, Иво и Пламен, Играта, Невена Пейкова и Рафи ще се включат в музикален маратон със специалното участие на Георги Енчев-Гош и The Center. Концертът започва в 18:30 ч. на Пристанище Варна и ще отбележи финала на инициативата в града.

Движение, спорт, състезания, игри за балансирано хранене, готвене, танци, музика и семейни щафети са само част от идеите, които доброволци от цялата страна могат да предлагат на сайта www.jiveiaktivno.bg след 10 юни, и които ще станат част от юбилейната програма на събитията в кампанията. Всички, които искат да получат повече информация за ЖИВЕЙ АКТИВНО!, могат да го направят във Facebook или на сайта на инициативата. За ЖИВЕЙ АКТИВНО! Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно вече 10 години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България – най-голямата хранителна компания в страната. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! все повече се разраства и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене.

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, проведено на 11 юни 2006 г., до днес над 200 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най- големите спортни звезди на България, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на Община Бургас, Община Варна, Радио City, Радио NRJ, BG Radio, в. 24 часа, в. Труд, www.sportal.bg, www.actuactualno.com, www.zdravoslovnohranene.com, ЕКОПАК България и SPORT DEPOT.

Последвайте канала на

Novini.bg
1607 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини