136 години от създаването на МВР

  • 05 юли 2015 08:16

  • 1527
  • 1
136 години от създаването на МВР
© Булфото (архив)

На тържествена церемония пред Паметника на Незнайния воин ще бъдат отбелязани 136 години от създаването на Министерството на вътрешните работи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 5 юли служителите на МВР отбелязват своя професионален празник. На този ден през 1879 година с указ на княз Александър Батенберг се формира Министерството на вътрешните дела като част от първото българско правителство след Освобождението. Неговият министър-председател Тодор Бурмов става и първият министър на вътрешните работи.

Церемонията ще започне в 10.00 часа пред Паметника на Незнайния воин с водосвет на знамената и поднасяне на венци в памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебния дълг. Тържествената проява ще продължи пред храм-паметника „Св.Ал. Невски“ с демонстрация на специализираната техника, която е на въоръжение в различните структури на вътрешното министерство.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1527 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.07.05 | 17:13

1
И какво празнуваме? Празнуваме корумпираното МВР, което не прави нищо за обществото и изпълнява нарежданията на опредени хора от пирамидата. Нямаме полиция, нито армия - България е имитация на държава.

Добави коментар

Водещи новини