АБВ ще се явява на местните избори с коалиции и свои листи

  • 05 юли 2015 07:17

  • 1561
  • 1
АБВ ще се явява на местните избори с коалиции и свои листи
© Булфото

АБВ ще се яви на местните избори със самостоятелни листи за общински съветници, но в много общини ще подкрепи кандидати за кметове, издигнати от коалиция.

Това обяви в Перник лидерът на партията президентът 2002-2012 г. Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, цитиран от "Стандарт". Имаме вече свои номинации, но не бързаме да ги съобщаваме, защото очакваме партньорство на партии от левия и ляво-центристкия спектър, поясни Първанов и уточни, че в някои общини вече има местни коалиции на АБВ, БСП, комунистическата партия и земеделския съюз "Ал. Стамболийски". В края на седмицата националното ръководство е разгледало готовността за участие в изборите на 49 общини и в повече от половината от тях са формирани коалиции, в които АБВ ще участва, като на някои места освен че ще има единна кандидатура за кмет, ще се представят и общи листи за съветници. Оставяме на местните ръководства да решат за съветническите листи, националният съвет ще се намесва само в случай на спорове, каза още Първанов.

В Перник той присъства на учредяване на областна организация на АБВ, за чийто председател беше избран предприемачът Петър Първанов, бивш зам.-кмет на община Перник от екипа на покойния кмет Росица Янакиева.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1561 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВВБ

2015.07.06 | 09:44

1
как МАЗНО се смее ТЛЪСТИЯ МРЪСНИК

Добави коментар

Водещи новини