В Испания живеят четвърт от новите европейски граждани

  • 04 юли 2015 07:35

  • 2465
  • 1
В Испания живеят четвърт от новите европейски граждани
© gettyimages

Всеки четвърти чужденец, получил гражданство от ЕС, живее в Испания, съобщи електронното издание Локал.

Близо 1 млн. души всяка година получават гражданство в страните от ЕС и почти 23% от тях са взели испански паспорт. През 2013 г. 225 800 души са се сдобили с испанско гражданство, тогава Великобритания е дала гражданство на 207 500 чужденци, които са били 21 на сто от всички чужденци, станали европейци.

Междувременно германският Бундестаг одобри промени в закона за пребиваването на територията на федералната република. Чужденци, които са извършили престъпления, както и бежанци с фалшиви или непълни документи, в бъдеще ще могат по-бързо да бъдат депортирани. Добре интегрираните чужденци ще получават постоянно разрешително за пребиваване, ако са живели в Германия без прекъсване в продължение на 8 г. Ако са родители на малолетно дете, срокът намалява до 6. Кандидатите трябва да работят, да признават и да се придържат към свободния и демократичен ред в страната, както и да докажат, че владеят немски език.

Междувременно стана ясно, че полицейските шефове на Германия, Австрия и Унгария ще помогнат на Сърбия да се справи с нелегалните имигранти, които минават през територията й по пътя си към ЕС. Германски и австрийски полицаи ще инспектират сръбската граница с Македония, за да изчислят колко служители и какви съоръжения ще бъдат необходими, за да се спре нелегалният поток. Междувременно Будапеща потвърди намерението си да осъществи плана си за построяване на ограда по границата със Сърбия, пише в. Сега.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2465 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.07.05 | 19:13

1
Всичко крайно бедно от мюсюлманите се присели в Европа...

Добави коментар

Водещи новини