Хит сред студентите: Социалните мрежи в помощ на преписвачите

  • 03 юли 2015 20:45

  • 3757
  • 1
Хит сред студентите: Социалните мрежи в помощ на преписвачите
©

В разгара на лятната сесия в университетите на помощ на преписвачите идват социалните мрежи. Студентите дори не трябва да плащат за верните отговори. Получават ги като подарък, съобщава БТВ.

Докато студенти решават задачи по физика в Техническия университет, от постовете им във "Фейсбук" се вижда, че и техни приятели от външната страна на вратата решават същите задачи. Половин час след началото на изпита в група на първокурсниците в Техническия университет започват да се публикуват снимки на изпитните задачи с молба за помощ. Услужливи бивши и настоящи студенти от групата започват да помагат.

Изчакваме края на изпита, за да проверим дали снимката е автентична. Оказва се, че един от най-активните участници в дискусията е хванат да преписва и работата му е анулирана.

„Имам двама асистенти, инструктирал съм ги, но нашите хора не са обучени за детективи”, сподели проф. Иван Копринков, преподавател по физика в ТУ – София. Ръководството на университета разбра за измамата и се закани, че вече ще следи социалните мрежи и ще направи изпитите невъзможни за преписване.

След като стана ясно, че изпитният вариант по физика е изтекъл в мрежата, задачите бяха сменени за следващата група студенти. Въпреки предупрежденията само 10 минути след това във "Фейсбук" започнаха да се появяват нови постове с молба за помощ.

Веднага след репортажа на БТВ в групата във "Фейсбук" се почвиха коментари: „Да си правят репортажи за Софийския университет и УНСС, за хората, които учат журналистика, какво се занимават с нас”, възмущава се един от потребителите.

„Колеги, имаме предател в четата”, алармира друг потребител.

„Стабилно изгорях, ей”. Други обаче не се притесняват: „Аз съм скъсан, чист съм”.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3757 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
az

2015.07.06 | 08:53

1
e tam na snimkata mi stana za 2 put losho

Добави коментар

Водещи новини