Разбиха грузинска мафиотска мрежа в Испания

  • 03 юли 2015 20:38

  • 2948
  • 0
Разбиха грузинска мафиотска мрежа в Испания
©

Най-малко 36 души, повечето грузинци, бяха арестувани днес в Испания. Сред тях е и местният главатар на престъпната банда от бившия Съветски съюз "Воры в законе" - особено опасна мафиотска група, специализирана в обирите с взлом, съобщиха испанските власти, цитирани от Франс прес.

Мащабната операция е осъществена от испанската полиция в сътрудничество с Европол и германската полиция. Задържаният мафиотски шеф ръководел бандата с твърда ръка и играел ролята на съдник при спорове. Организацията имала клонове и в други европейски страни. Става въпрос за особено опасна организация, каза пред журналисти испанският вътрешен министър Хорхе Фернандес Диас. Бижутата и другите откраднати предмети били препродавани чрез различни заложни къщи.

Всеки от бандата внасял част от печалбата в "каса", парите от която били за покупка на оръжия и за подпомагане на семействата на членове на групата, намиращи се в затвора. "Воры в законе" се появява в Русия през 19-ти век.

Днес в организацията има представители от различни страни от бившия съветски блок (Русия, Грузия, Армения, Молдова, Чечения, Украйна и т.н.), установили се в Европа в началото на 90-те години на миналия век, последно във Франция (2009-2010 г.), посочва полицията.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2948 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини