От БСП в Кърджали искат обособяването на градa в самостоятелна община

  • 03 юли 2015 17:01

  • 995
  • 2
От БСП в Кърджали искат обособяването на градa в самостоятелна община
©

Групата общински съветници на БСП в Кърджали е внесла официално предложение в ОбС за провеждане на референдум за обособяването на град Кърджали в самостоятелна община. Това съобщиха от местния пресцентър на партията.

Седемте съветника са посочили и въпроса на референдума - "Подкрепяте ли обособяването на град Кърджали в отделна община?". В предложението си те се позовават на текстове от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

Мотивите им са, че така ще предостави възможност на съседните селски райони да привличат допълнителни средства по Оперативна програма "Развитие на селските райони", с което ще могат да подобрят инфраструктурата на селата. Освен това разпределението на държавната субсидия, предвидена за общините и средствата от местни данъци и такси, ще бъдат разходвани за подобряването на живота в град Кърджали.

Съветниците от БСП посочват, че в страната има утвърдени успешни практики, като обособяването на град Ямбол и град Добрич в самостоятелни общини. Ако ОбС отхвърли предложението, БСП ще инициира подписка сред жителите на Кърджали за провеждането на референдум.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
995 2

Коментари 2

Добави коментар

2015.07.04 | 10:37

2
То друго от Б.С.П. какво да се очаква---те за тава напълниха държавата със СИРИИЦИ....

2015.07.04 | 10:36

1
Е хаи де да вие честито Д.П.С +Б.С.П==на серииски клан

Добави коментар

Водещи новини