Плевнелиев: Каквото и да се случи в Гърция, България е добре подготвена

  • 03 юли 2015 16:46

  • 2682
  • 60
Плевнелиев: Каквото и да се случи в Гърция, България е добре подготвена
© Булфото

България е добре подготвена, каквото и да се случи в Гърция. Това заяви пред журналисти президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното по време на работното си посещение в Босна и Херцеговина, където бе удостоен с голямата награда „Европейска личност на годината в Югоизточна и Централна Европа”.

„Винаги, когато има криза при наши съседи, независимо кои са те, страдаме от това”, коментира президентът Плевнелиев. По думите му България е научила своите уроци от не една криза, в която е попадала. „Българската икономика е стабилна и расте, банките ни са ликвидни и ще се справят с всяка една ситуация”, изтъкна Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Държавният глава коментира, че българските институции следят внимателно процеса и са взели всички необходими мерки.

„България е добре подготвена и ще минем достойно, през която и да е криза в региона, включително гръцката”, категоричен беше президентът. Държавният глава подчерта, че страната ни желае бързо решаване на кризите, където и да са те около нас - в Европа и по света. „На нашите приятели в Гърция им е тежко, трябва да проявим разбиране и да се надяваме тяхната кризисна ситуация да се нормализира колкото може по-бързо”, каза президентът Плевнелиев.

Държавният глава изтъкна, че проблемите не се решават само с наливане на пари.

„Кризите се решават с отговорни действия на политици, които правят реформи и гарантират стабилност, тази стабилност, която след това води до инвестиции, растеж и развитие”, подчерта президентът и изрази надежда, че Гърция ще предприеме смели действия за реформи, които да доведат до стабилност, от която икономиката и нацията да тръгнат отново напред. „Само заедно можем да гарантираме мира, да произведем собствения си просперитет и да бъдем атрактивни за инвестиции”, заяви след бизнес форума в Сараево президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

По думите на държавния глава само обединени държавите от региона могат да имат конкурентни цени на електроенергия, природен газ и много други стоки и услуги. „Само заедно можем да се преборим с кризите, като невижданата миграционна вълна и дори терористичните атаки. Само заедно можем да гарантираме тези Балкани, за които мечтаем всички в региона – мирен и проспериращ”, каза президентът. Държавният глава изтъкна, че последователната политика на България за добросъседство на Балканите, която се ускорява и надгражда, дава резултати, а репутацията на страната ни в региона е на високо ниво.

„Виждате, че навсякъде намираме отворени врати”, изтъкна президентът и увери, че страната ни ще продължи да бъде двигател и фактор на добросъседство и свързаност, на икономическо сътрудничество и общи проекти в региона. България е водеща в няколко транснационални програми, които се изпълняват в момента.

„Българската външна политика се фокусира върху региона и страната ни има самочувствието да бъде незаобиколим фактор за мир, стабилност и просперитет на Балканите”, заключи държавният глава. По-късно президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното обсъди регионалното развитие и възможностите за икономическо сътрудничеството в региона на среща с председателя на председателството на Босна и Херцеговина Младен Иванич.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2682 60

Свързани новини

Коментари 60

Добави коментар
Абе аланкоолу

2015.07.05 | 10:32

60
Абе аланкоолу, ти гледай България, защото утре тя ще фалира, а не Гърция, която е 10 пъти по-богата от България. Къде ще сравняваш ти една маслинова Гърция с много туристи, производство, износ, икономика и т.н. с една бедна и мизерна България, ограбена от чуждите компании за добив на злато, газ, въглища, както и монополите в енергетиката, производството и търговията.

2015.07.05 | 10:32

58
Плевнелиев е тичичен Пример какви хора НЕ трябва да бъдат допускани в Политиката на България

2015.07.05 | 10:32

59
Защо тогава гласувате за Плевенлиев или както там се казва пък сега недоволствате!

2015.07.05 | 10:11

57
Тоя тъпанар няма изказване без да каже някоя тотална глупост Бойко заради теб гласувах за тоя идиот и сега ме е срам другия път гласувам срещу Олигофрена от снимката ако ще срещу него да е Осама Бин Ладен

2015.07.05 | 10:11

56
и децата знаят Българската Народна Поговорка"Когато мечката играе у комшиите и у вас ще заиграе"обаче нашата Гочи-Делчевска Пастирка не я знае и сега убеждава Българският Народ,че"Нема Страшно рбираш ли"
БОЙКО КУРВО

2015.07.05 | 10:11

55
KUR ZA GERB
Безграбначен

2015.07.05 | 10:11

54
На това нищожество,кога и да му се изсереш в устата,все ще е късно !
БОЙКО КУРВО

2015.07.05 | 10:11

53
DOLU BOIKO BORISOV
ctalin

2015.07.05 | 10:11

52
tozi da ce ckrie niakade

2015.07.05 | 10:11

51
toq noramalen li e we :D koi si misli che luje
Крум Усаински - Крупник

2015.07.05 | 10:11

50
Кой Плевела фотоволтаичната соросоидна офшорна олигархична мърша ли НЕ ! :)
Крум Усаински - Крупник

2015.07.05 | 10:11

49
Кой Плевела фотоволтаичната соросоидна офшорна олигархична мърша ли НЕ ! :)

Добави коментар

Водещи новини