Близнашки към членовете на Комисията за промени в Конституцията: Некомпетентни сте

  • 03 юли 2015 15:52

  • 1897
  • 2
Близнашки към членовете на Комисията за промени в Конституцията: Некомпетентни сте
©

Бившият служебен премиер проф. Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска констатира, че ни „управляват хора, които нямат нужната политическа или юридическа култура”. Това се е случи по време на времената комисия, която работи по промените в Конституцията.

Той беше привлечен като експерт в комисията по покана на ДПС. Близнашки нападна и съветника на президента Росен Плевнелиев Румяна Коларова, която пък беше министър на образованието в същия кабинет.

„Това е странното, че ни управляват хора, които нямат нужната политическа или юридическа култура, това е разбираемо - те са любимци на нацията, народът ги е избрал. Съветниците вече да показват такава некомпетентност, това е отчайващо. Целият законопроект за съдебната власт, който е внесен, работи в посока превръщането на прокурорите във втора категория магистрати. Това е абсолютно неприемливо. Необходима е реформа на съдебната власт, но не трябва да допускаме тази реформа да потъпква фундаменталния принцип на независимост на съдебната власт. Не може съдебната власт да бъде поставяна в зависимост от силните на деня, които и да са те", избухна професорът по конституционно право в СУ.

„Лично моето мнение е, че, ако тази реформа бъде проведена по начина, по който е замислена, тя не само няма да допринесе за усъвършенстване на съдебната власт, но това ще бъде нейния разгром”, категоричен беше Близнашки.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1897 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гого

2015.07.05 | 21:34

2
И за това сме на този хал.

2015.07.05 | 21:32

1
Г-н Лайняшки,държи ли асвалта пред гаражчето,държи ли ?!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини