MERS в Прага

  • 03 юли 2015 14:49

  • 1927
  • 0
MERS в Прага
©

В пражката болница "На Буловце" днес е хоспитализиран още един пациент със съмнения за Близкоизточния респираторен синдром (MERS), съобщи чешкият министър на здравеопазването Сватоплук Немечек, цитиран от "Франс прес" и БТА.

"Мъжът се е върнал на 29 юни от Южна Корея, където е бил на едноседмична екскурзия. В четвъртък вечерта му станало лошо, вдигнал е висока температура, появили са се и други тревожни симптоми", уточни министърът. "Отчитайки неотдавнашното му пътуване до Южна Корея, беше взето решение за срочното му приемане в инфекциозното отделение на пражката клиника. Намиралите се в контакт с него 30 граждани са поставени под карантина", добави той.

Пациентът живее в Острава и работи като гид в една от чешките туристически агенции. В болницата той е бил докаран направо от автобуса, с който водел група чешки туристи за Полша. Очаква се резултатите от изследванията да станат известни тази вечер.

Това е втория подобен случай в Чехия за последния месец. В средата на юни беше хоспитализиран 25-годишен мъж, също завърнал се от Южна Корея. Изследванията показаха, че той не заразен с коронавируса.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1927 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини