Кризата срина цените в гръцките хотели

  • 03 юли 2015 14:49

  • 2636
  • 2
Кризата срина цените в гръцките хотели
©

Кризата срина цените в много от гръцките хотели и ресторанти, показа проверка на „Новинар”.

Масово българите, които планират почивка на море в южната ни съседка, се пазарят за цените на нощувките и успяват да си договорят отстъпки. Собствениците са готови да свалят между 5 и 10 евро от първоначално обявените цени, за да привлекат туристи.

В градчето Созополи на полуостров Касандра например може да наемете цяла къщичка за 90 евро на вечер, като официалната цена е 95 евро. Вилата е на 3 етажа и разполага с две спални, хол, кухня, тераса и две бани.

На остров Лесбос правят още по-големи отстъпки. За двойна стая може да ви свалят и 10 евро от цената, ако останете не 7, а 8 нощи. Така цената пада от 45 евро на вечер на 35 евро. За сравнение миналата година стойността на нощувка при същите условия е била 50 евро.

Оказва се, че комшиите са притеснени да не останат без туристи през лятото заради ситуацията в страната и масово смъкват цените не само в хотелите, а и в ресторантите.

Заведенията в Лефкада предлагат специални промоции. „Миналата година крайбрежните ресторантчета даваха като комплимент от заведението безплатен десерт. Сега посрещат клиентите с чаша вино и разядка”, разказаха български туристи.

По думите на хотелиери от Кавала няма проблем специално с българските летовници. Собственици на къща за гости, която се дава под наем, подчертаха, че нямат свободни места до септември.

След това може да се наеме триетажна вила за 50-60 евро на вечер.

Според експерти от Българската стопанска камара заради кризата в Гърция се очаква наплив на български и чуждестранни туристи в южната ни съседка именно заради очакванията за драстичен спад на цените в туристическия сектор.

Междувременно в гръцките заведения и хотели започнаха да приемат и български левове. В някои ресторанти в Солун няма да ви откажат да платите с българска валута. Има и хотели, които приемат левове.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2636 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
атанас димитров

2015.07.09 | 14:55

2
стига сте писали глупости,излагате се.Кризата е на нашето черноморие,където идват най нискобюджетните туристи.България е в тежка криза не Гърция,за съжаление ние в България няма и да се оправим,но вие продължавайте да си пишете свободни съчинения

2015.07.09 | 08:38

1
СУПЕР ! Всички българи и руснаци в ГЪРЦИЯ ! Нашите крадци да ми лапнат УЙЯ ! БРАВО ЦИПРАС ! МЕРСИ !

Добави коментар

Водещи новини