Обвиниха двама елтехници за смъртта на дете, ударено от ток

  • 03 юли 2015 14:37

  • 1866
  • 0
Обвиниха двама елтехници за смъртта на дете, ударено от ток
©

Двама електротехници от "ЧЕЗ Разпределение България" са обвинени за смъртта на дете, ударено от ток, съобщиха от окръжната прокуратура в Благоевград.

На 19 май 2013 г. 11- годишният Ангел Капсъзов си играел в двора на Основно училище "Никола Вапцаров" в с. Копривлен. При прескачане на металната ограда на училищния двор, детето се е опряло до оградата, при което е бил ударен от мощен електрически удар, който го е убил на място, припомня "24 часа".

Било установено, че в оградата на училищния двор бил опрял скъсан електрически кабел, по който протичало електричество. Кабелът е бил остарял, а на места и с липсваща изолация.

Към наказателна отговорност са привлечени елмонтьорите Спирия Пелтеков и Михаил Витанов, за това, че при условията на независимо съпричиняване, поради немърливо изпълнение на работата си, по непредпазливост са причинили смъртта на детето. Разследването е установило, че на 7 март 2013 г. двамата служители на енергото не са регистрирали дефектите и неизправностите на въздушния електропровод, не са информирали незабавно прекия си ръководител за възникналата ситуация, която представлява сериозна и непосредствена опасност за хората.

На 22 април след аварийни повикване за нередности в ел. съоръжението, двамата обвиняеми посетили отново участъка и отново не регистрирали дефектите на електропровода, освен това те не информирали шефа си, посочват от прокуратурата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1866 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини