Как сирийски сирак, роден в пустинята, стана милиардер

  • 03 юли 2015 14:30

  • 3988
  • 0
Как сирийски сирак, роден в пустинята, стана милиардер
©

Мохед Алтрад днес има лично състояние от 1 млрд. долара. Неговото детство обаче е много по-различно от това на колегите му във финансовия свят.

Той е от Сирия. Майка му е бедно момиче, изнасилено от лидер на бедуинско племе. Така се появява той. Майка му умира заради усложнения при раждането. Тя е на не повече от 13 години. Той е второто й дете. Първото е заченато по същия начин и е убито от баща му, който редовно тормози майка му и децата. Мохед остава сам с баба си и расте в голяма бедност. Той няма свидетелство за раждане, не знае кога е истинският му рожден ден – роден е в пустинята.

Още като дете започва да работи като овчар. Заможно сирийско семейство започва да се грижи за него. Така той получава достъп до образование и в крайна сметка е приет в Университета в Монпелие, Франция, въпреки че не говори нито дума френски. Той обаче бързо се учи. Научава френски, завършва университета и дори взема докторска степен. От там нататък му потръгва. Започва работа първо в петролна компания в Абу Даби, а след това в компания, произвеждаща компютри във Франция. Той обаче иска да има собствена компания.

Прочети повече тук:

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3988 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини