Главсекът на МВР: Оградата по границата с Турция ще е готова до края на годината

  • 03 юли 2015 13:01

  • 1260
  • 2
Главсекът на МВР: Оградата по границата с Турция ще е готова до края на годината
© Булфото

Оградата по границата с Турция ще бъде готова до края на тази година, съобщи в Бургас главният секретар на МВР Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в. Той коментира, че са подготвени законови промени, позволяващи и армията да пази граничната бразда на България.

Строежът на оградата ще започне още в средата на този месец, разясни главен комисар Костов, цитиран от Дарик.

Относно идеята армията да помага на Гранична полиция, МВР е разработило законодателна инициатива. „Тя се състои в това да бъде приет закон за упрaвление при кризи в рамките на който да се разреши армейски части да носят службата с бойно оръжие в тези критични зони”, обясни той.

В момента такава правна възможност няма, уточни главният секретар. Днес той награди в Бургас служители на реда и граждани, отличени в работата на полицията през изминалата година.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1260 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.07.04 | 09:42

2
ЕК няма да позволи такъв законопроект,поради простата причина,че армията може да се използва срещу циганите ! Ние не сме Франция нито Белгия,ние сме НИКОИ !
гост

2015.07.03 | 18:26

1
Няма как да стане това защото имаме спогодби с турците да няма военни с оръжие по границата. А и тази ограда не може да се направи за половин година особенно ако се даде на частни фирми

Добави коментар

Водещи новини