Меглена Кунева: Предвиждаме безплатни визи за българите в Украйна (видео)

  • 03 юли 2015 12:06

  • 1118
  • 0
Меглена Кунева: Предвиждаме безплатни визи за българите в Украйна (видео)
©

Украйна е приятелска страна за България. Двестахилядното българско малцинство там е мост за диалог между държавите ни. Целим да работим с украинската държава, за да се решават проблемите на българското малцинство. България ще се противопостави на крайните националистически организации, които могат да използват нашата общност там за интереси на трети страни. Предвидена е възможността за безплатни визи за българите от Украйна. Налице е улесняването на издаването на визи, каза заместник министър-председателят Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 в парламента.

Забавянето на помощта от България към Украйна е заради влошаването на обстановката там и нуждата от спазване на всички административни принципи, допълни Кунева. Искаме парите, които сме дали от българския бюджет, да бъдат доставени на нуждаещите се в Украйна. Ангажирани са 6 министерства и други организации за тази помощ, припомни тя.

Няма наплив от етнически българи, които бягат от Украйна, но има увеличение на броя заявления. Хората, които търсят убежище в България са общоевропейски проблем. Намирането на работа на тези хора не е лесно, знаем че и българите в България намират трудно работа, припомни Кунева.

Последвайте канала на

1118 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини