Харесайте facebook страницата ни

Депутат от ПФ: Животът на хората в съседни на циганска махала квартали в Пловдив е ад (видео)

По време на парламентарния контрол депутатът от Патриотичния фронт Славчо Атанасов оповести подаден до него сигнал за системни проблеми на живеещите в пловдивските квартали "Тодор Каблешков" и "Панайот Волов" с ромското население от съседната махала.

Животът на българите, живеещи в тези квартали, по собствените им думи, е ад. Хората са подложени ежедневно на грабежи. Нападения над български деца се правят дори за забавление. Ежедневно има и музикален терор. Общинската власт е абдикирала изцяло и дори не желае да се запознае с проблемите им. Хората посочиха, че не са против циганите, а против нарушителите. Чувстват се изоставени от държавата, заяви Атанасов.

Той попита министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила ... към профила разполага ли пловдивската полиция с постоянни патрули, предвижда ли се увеличаване на полицейското присъствие, проведена ли е среща с ромските лидери, както и предвижда ли се стратегия за предотвратяване на евентуален конфликт.

Бъчварова уточни, че преди два дни е представила карта за криминогенната обстановка в райони с компактно ромско население. Тази карта ни дава възможност да следим ситуацията изцяло и да предприемаме общи мерки. Ще бъде изпратена заповед до общинските власти, която ще им даде възможност да предприемат мерки за шума, които са успешно приложени в Бургаския регион, посочи тя.

По думите й във въпросните квартали в Пловдив има постоянни патрули на място, присъстват и служители от Криминална полиция. На територията на район "Северен" има и постоянно видеонаблюдение. Към момента в полицията няма подадени данни за етническа нетърпимост. Ако обаче това се промени, има готовност да се реагира. Ситуацията не е определена като напрегната, каза Бъчварова. Тя съобщи, че са проведени срещи с ромските лидери и с представители на Инициативния комитет, подал сигнала.

Атанасов потвърди, че откакто е подаден сигналът, мерки са взети. Той посочи, че хората от кварталите се надяват това да не са само временни мерки. По думите му пловдивският кмет Иван Тотев отказва да се срещне с двете страни. Той призова вътрешния министър да използва авторитета си и да каже на Тотев да излезе от кабинета си и да се запознае с проблемите на хората.

Коментари
Коментари (2)
Коментирай
Герберастин , кандидат кмет (гост)
03.07.2015 | 19:00

Аз сум вашту бъдишти ваа ! Мааамавишъйбаааа нъ сичкити вааа ! Искам ТИКВАТААААА ! Сига ши станъ кмет , посли шъ сместя Виждиту ! Колтурен ши станъ ! Бокуто тъй каза ! Искъм гу ваааа ! Шъ земаинегуданъйбаааа , големгъз има вааа !

Рейтинг:
 
2
Истината! (гост)
04.07.2015 | 09:35

Така е! Но ти беше кмет на Пловдив и нищо не направи да защитиш българите, само се умилкваше на дпс!

Рейтинг:
 
1
 
Добави Коментар