Обявиха за мъртва безследно изчезнала преди 14 години машинистка от мината в Брежани

  • 03 юли 2015 09:13

  • 2507
  • 0
Обявиха за мъртва безследно изчезнала преди 14 години машинистка от мината в Брежани
©

Безследно изчезнала жена от село Брежани беше обявена за мъртва. 51-годишната Малина Николова била за последно в дома си на 20 октомври 2001 г., оттогава повече никой не я видял. По молба на близките й била обявена за общодържавно издирване от полицията, предава struma.bg.

Мистериозното изчезване на пенсионираната от мината машинистка хвърлило в смут миньорското селце, тъй като от нея нямало никаква следа, сякаш била потънала вдън земя. Опитите да бъде открита ударили на камък и издирването било преустановено. Тя била заличена и от НОИ, след като не ходила да си получи пенсията повече от 6 месеца.

Наскоро починал мъжът на безследно изчезналата - Георги Николов, и тогава двамата синове Стефан и Спаско завели дело в съда с искане да бъде обявена смъртта на майка им. Съгласно чл. 14 от Закона за гражданската регистрация по искане на прокурор или заинтересовано лице съдът обявява смъртта на лице, което отсъства повече от 5 години. В конкретния случай Малина Николова е в неизвестност повече от 13 години, посочват синовете й, които загубили надежда, че майка им е жива.

По делото са разпитани свидетели, които потвърждават дългогодишната липса на жената и са приети писмени доказателства за полицейското издирване. На база на събраните доказателства районният съдия Атанас Иванов обявява кончината й за факт. Решението ще бъде изпратено на служба ГРАО в община Симитли за издаване на смъртен акт.

Последвайте канала на

2507 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини