Опасен жп мост в Димитровград

  • 03 юли 2015 08:12

  • 1052
  • 0
Опасен жп мост в Димитровград
©

Опасен железопътен мост в Димитровград може да вземе жертви. По съоръжението има зона за преминаване на хора, от която напоследък изчезват бетонните плоскости и зеят огромни дупки. Въпреки че мостът не е предвиден за пешеходци, по него непрекъснато минават много деца, разказва в репортаж Нова телевизия.

Мостът над река Марица е най-късият маршрут за пешеходците от квартал Марийно до Димитровград.

„Постоянно минаваме оттук да скъсим пътя, по-близо тука е града”, обяснява момче.

От близо месец обаче преминаването е истински риск не само заради влаковете. Всъщност преминаването по този мост се оказва наистина опасно, защото от тук непрекъснато изчезват бетонни плоскости и всеки момент някой може да се пребие.

Според местната власт причината за липсващите парчета е опит за кражба.

„Според мен са разбити за изваждане на арматурата, то тук се вижда. Затова ги разбиват. Кой ги разбива – социално слаби, иначе физически не са слаби”, на мнение е Атанас Косев – кметски наместник на кв. „Марийно” в Димитровград.

От Национална компания „Железопътна инфраструктура” обясниха, че мостът въобще не е предвиден за преминаване на пешеходци. Пътеката била предназначена за служители, които да извършват огледи и ремонти. Заради това имало поставени и предупредителни табели. От компанията поеха ангажимент да ремонтират проблемите участъци.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1052 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини