Омбудсманът: Ромският проблем е огромен (видео)

  • 03 юли 2015 08:11

  • 2140
  • 2
Омбудсманът: Ромският проблем е огромен (видео)
© Булфото

Пазарът за електроенергия трябва да се либерализира. Това ще доведе до свободен пазар и всеки ще може сам да си избира доставчиците на ток.

Това каза в сутрешния блок на БНТ омбудсманът Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет. Той коментира и здравната реформа. Трябва да оставим правителството да работи. Аз не разбирам от здравеопазване повече от д-р Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва. Аз му вярвам. Ако все пак правителството не се справи, ще си понесе отговорностите. Трябва да оставим специалистите да работят, поясни той.

Същото важи и за съдебната реформа. Там трябва да се правят много малки стъпки. Аз подкрепям министър Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския. Той е атакуван отвсякъде. Хората от статуквото се опитват да провалят реформата. Аз съм твърдо за конституционни промени. Чрез тези промени ще се постигне истинска реформа. Конституцията трябва да я променят политиците. За това казвам, че екипът на Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския трябва да бъде много внимателен. Провалят ли се в тази реформа, аз няма да им го простя. Трябва да върнем доверието в съдебната власт, категоричен беше Пенчев.

Ромският проблем е огромен. Той е затлачван от много години. Ние сме едно общество с тези хора. Трябва да им помогнем да се образоват и квалифицират, за да могат да работят и да си плащат данъците. В една ромска махала не трябва да се търсят незаконни постройки, а законни. Според мен в тези махали надали има законна постройка. Политиците и кметовете носят вина за това. Когато посетих Гърмен, разговарях и с протестиращите, и с ромите. Общото между двете страни беше твърдението, че няма държава. С бутането на четири къщи няма да постигнем нищо. Не можем да ги оставим тези хора на улицата, допълни омбудсманът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2140 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.07.04 | 07:02

1
Не е ромският проблем огромен, най големият проблем е политиката и идеологията на нашето управление през демокрацията....

2015.07.04 | 07:02

2
най големия проблем сме ние на изборите, защото избираме хора които говорят красиво... но то май няма други, системата е такава че други не могат да се кандидатират...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини