Ненчев: Няма предложение за оставане на американска техника за постоянно в България

  • 02 юли 2015 18:25

  • 1590
  • 5
Ненчев: Няма предложение за оставане на американска техника за постоянно в България
© Булфото

И до момента не е постъпвало предложение за оставане на американска техника за постоянно в България, каза министърът на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. пред журналисти след като отговори на депутатски въпроси в парламентарната Комисия по отбрана.

До края на годината всички съвместни дейности са планирани през миналата година. До 1 октомври ще планираме всичко онова, което ще бъде предвидено в програмата за следващата година, поясни Ненчев.

Министърът коментира, че е информиран за техниката, която ще бъде в България за учения, защото трябва да издаде съответните разрешения за нея преди пристигането и преминаването й през страната. Той отново посочи, че сумарно става въпрос за около 240 танка, които ще бъдат разположени в шест страни.

По думите му това означава, "че в България, в най-добрия или в най-лошия вариант - не зная вече как да се изразя, се касае за 40 броя танкове, но в случая се касае до 14 - до края на годината". Министърът очаква още тази година да получим от полската страна два или четири двигателя за МиГ-29, които са ремонтирани.

По думите на министъра двигателите ще вземем най-вероятно под наем, за което полската страна имала воля. Отделно от това Ненчев очаква и да разберем каква е цената за ремонтиране от Полша на двигатели за изтребителите. Според министъра, след случая с ген. Димитър Шивиков, проверка и на втори генерал все пак има, но тя очевидно не е стигнала до прокуратурата, предаде БТА.

Тя стигне ли до прокуратурата и започне ли разследване, това означава, че моментално трябва да бъде отнет допускът на човека, който се разследва, коментира Ненчев, който добави, че е изключително обезпокоен от това.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1590 5

Коментари 5

Добави коментар
Пакистанеца

2015.07.22 | 07:09

5
Тоя наистина е абсолютен Глупак!Аве Байо,какви предложения да постъпват,какви запитвания,ти говедо герберско наясно ли си,че американските изроди не те бръснат нито теб нито някого от Правителството,те България си я имат вече за тяхна територия !И като те запитат ти какъв отговор ще дадеш например,кажи ми,ти си пълен тъпак отвсякъде,всичко ми е ясно,само едно не можах да разбера,как Тиквата ви намира и събира все такива говеда,тъпи,.тъпи и нагли и некадърни???Оххххх Българио мила,моя мила Родино,нямам думи!
жалко

2015.07.22 | 07:09

4
едно време такива просто са ги разстрелвали,но сега нали е " демокрация".

2015.07.22 | 07:09

3
ненчо как ще постъпят в САЩ с политик който им съсипе армията за да докара чужда армия?
фен

2015.07.03 | 12:29

2
поздрави на перхидролените човечета от целия гей парад вашия лидер и вие неговите последователи сте много секси

2015.07.03 | 11:06

1
Перхидроленото човече или Волен сляпото,маминото дете дето не е отслужил няма нищо общо с Ненчев,нищо че и двамцата са от Ямбол и двамцата са курветини

Добави коментар

Водещи новини