Купуват нови икони за осквернения параклис в Сопот (снимка)

  • 02 юли 2015 16:21

  • 2449
  • 1
Купуват нови икони за осквернения параклис в Сопот (снимка)
©

Църковното настоятелство на храм "Св. св. апостоли Петър и Павел" в Сопот ще закупи нови икони за опожарения параклис "Св. Георги".

Новите икони ще бъдат поставени на мястото на запалените, съобщи кметът на подбалканския град Веселин Личев, цитиран от "24 часа". От сопотския манастир "Св. Спас" също са обещали да дадат икони.

Междувременно от Районната прокуратура в Карлово съобщиха, че е образувано досъдебно производство по чл. 164, ал. 2 - за повреждане на молитвен дом. Предвиденото наказание според закона е до 3 г. лишаване от свобода или пробация, както и глоба от 3000 до 10 000 лева.

При пожара в параклиса "Св. Георги" са унищожени между 50 и 60 икони. Това каза пред медиите Димитрина Шекерева, и.д. районен прокурор на Карлово.

Под наблюдението на Районната прокуратура в Карлово е извършен оглед, разпитват се свидетели, назначени са пожаро-техническа и стоково-оценъчна експертиза. "Работим по всички възможни версии, не изключваме нито една", коментира прокурор Шекерева.

След като приключат огледите и следствените действия, храмът ще бъде отворен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2449 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
хе

2015.07.05 | 06:14

1
Искам от полицията да посочи извършителите. На мястото има отпечатъци и власинки от дрехи, следи от стъпки. Престъпниците не са летели, докато са опожарявали.

Добави коментар

Водещи новини