Президентът награди инженерите, проектирали софийското метро

  • 02 юли 2015 15:52

  • 1378
  • 3
Президентът награди инженерите, проектирали софийското метро
© Булфото

На официална церемония днес президентът Росен Плевнелиев удостои с орден "Стара планина" инж. Стоян Братоев за приноса му и подготовката при проектирането, строителството и въвеждането в експлоатация на столичното метро. С медали за заслуги държавният глава отличи инж. Кирил Зайков, инж. Валентин Тодоров, инж. Димитър Тодоров и инж. Божидар Божинов, предаде репортер на Новини.бг.

Президентът заяви, че модернизацията на България е безалтернативна. Народът е обединен, вярва, очаква и иска България да подобри своята инфраструктура. "Ние сме свидетели на изграждането и модернизацията на инфраструктурата ни. За тази кауза всички български институции се обединиха и заедно изградиха един проект, който е от национално значение. Чрез софийското метро ние правим връзка с европейските и национални мрежи", посочи държавният глава.

"Благодарение на метрото София се развива като по-чиста и модерна столица", допълни той.

"Изпълнението на софийското метро е добър пример пред Европа, тъй като проектът се изпълнява прозрачно и ефективно и по този начин и други проекти ще ускорят своята реализация. Изпълнението на проекта доказва, че България може да  изпълни значими европейски проекти", категоричен е президентът Плевнелиев.

На церемонията присъства и кметът на София Йорданка.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1378 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
vankata1002

2015.07.03 | 13:09

3
и защо ги награждава затова че се свлякоха толкова много улици заради това метро

2015.07.03 | 13:09

2
За метрото дето протича и се наводнява при най-малкият дъжд ли ги награждават тия?

2015.07.03 | 10:03

1
Плевньо,катил селски,я меци пак,че Русия е заплаха за България! мълчиш а? Бойко май ти е дърпал ушите? като говориш глупости и шамари ще ядеш - Боклук

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини