Умопомрачаващите прогнози за бъдещето на Марк Закърбърг

  • 02 юли 2015 15:26

  • 3590
  • 0
Умопомрачаващите прогнози за бъдещето на Марк Закърбърг
©

Главният изпълнителен директор на Facebook Inc. Марк Закърбърг направи някои доста интересни прогнози за бъдещето, в това число способността на хората някой ден да говорят помежду си с разума си и за това, че интернет ще се доставя с лазери.

Дали някоя или всичките прогнози на Закърбърг ще се сбъднат - предстои да се види. Предвид факта обаче, че технологиите се развиват много бързи и че предприемачите в Силициевата долина разполагат с милиарди долари, си заслужават тези предложения да бъдат проучени.

Ето ги и тях:

Виртуалната реалност

Oculus, която Facebook купи през 2014 г. за 3 млрд. долара, се очаква да пусне първия си комплект за виртуална реалност на потребителско ниво в началото на следващата година, а очакванията са високи.

Според анализатори от PiperJaffray, виртуалната реалност ще бъде мегатенденцията на следващите 30 години, като Oculus ще бъде лидер в тази сфера. Те сравниха пазара с този на мобилни телефони отпреди 15 години.

В бъдеще Закърбърг очаква хората да споделят цели преживявания чрез виртуалната реалност, както го правят със снимките от почивките си днес.

Хората все още ще носят телефони в джобовете си, поне в следващите 10 години, но също така един ден ще носят очила за виртуална реалност, които да им помагат в ежедневието.

Повече може да прочетете ТУК.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
3590 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини