Бащата на Илия Павлов: Жоро Илиев поръча сина ми

  • 02 юли 2015 12:33

  • 20028
  • 10
Бащата на Илия Павлов: Жоро Илиев поръча сина ми
© Булфото

"Напълно е възможно синът ми да е станал жертва на Георги Илиев или другите му конкуренти. Защото всички имаха един и същи метод и стил на работа - и Илиев, и Маргините, изобщо СИК и ВИС, на които Илия се противопоставяше." Това казва в интервю пред "България Днес" Павел Найденов.

Бащата на разстреляния от снайперист през 2003 г. бос на "Мултигруп" и до ден днешен не таи добри чувства към Георги Илиев. Признава, че синът му не е бил в приятелски отношения с него и имало защо.

"Злобата в Георги Илиев бе голяма. И той започва да мисли дали да елиминира някой първенец, или пък да вземе жена му или гаджето му. А това не може да се изкорени", разказва Найденов.

И продължава: "Наркотиците го подтикваха да става агресивен и безумен. Под въздействието на дрогата той взимаше решение за отстраняване на първенците. А и беше много властен над неговите хора, които също бяха наркомани. Каквото им кажеше - това правеха. "Ти си мой човек. Бъдещето е наше. Действай" - и така. Затова е напълно възможно Илия да е станал негова жертва или на същите методи на останалата конкуренция. Изобщо Жоро Илиев беше един пияница и наркоман. Нямаха кой знае какви отношения с Илия. Срещали са се по рождени дни", заяви бащата на Илия Павлов.

По неговите думи босовете от СИК и ВИС били "млади и глупави момчета, които не гледаха в конкуренцията да се докажат и да станат по-добри, а да вдигнат патлака и да отстранят другите първенци". Или както с усмивка ги нарича - тогава създаващите се и прогресиращи бизнесмени.

"Завиждаха на Илия, който беше с едни гърди напред във всяко едно отношение - като гражданин, интелект, поведение. Така го възпитах аз, естествено. И той възприе всичко онова - да бъде великодушен, да не бие малки деца. Като искаш да се биеш, ще се биеш с по-големите. Може и да ядеш пердах, но ще бъде по-достойно. А пък може и да надделееш", казва Павел Найденов.

Именно срещу групировките ВИС и СИК се противопоставял Илия Павлов. "Маргините и Димата Руснака - срещу този кръг Илия стоеше", добавя бащата.

"Имало е завист, но всички си платиха с живота - И Жоро, и брат му, Кюлев, а и Илия. Единствено засега оцелява Младен Михалев-Маджо. И Венци Стефанов също, но той е подлога на Маджо. Той не е фактор. Получава някой лев да поддържа дружеството и това е. Пък и пострада с отвличането на сина му. Всичките ги познавам. Бяха минали през "Олимпийски надежди", а тук, където държа ресторанта с фитнеса в центъра на София и където говорим, беше тренировъчна зала на "Левски Спартак", връща лентата назад родителят.

Наскоро имал среща с разследващи. "Казах им, че не мога никой да посоча като извършител със сигурност. Но и те не ми посочиха име. Пазят се и те от изтичане на информация. Знаят, че аз съм бащата и съм потърпевш. И може би е по-добре така", казва Павел Найденов.
Той е убеден, че физическият извършител отдавна не е измежду живите. "Поръчките и тогава, и сега се дават така. Наемат те, вършиш убийството и отиваш да си прибереш другата половина от уговорената сума. Гърмят те и теб и те изхвърлят някъде. Освен ако има жив килър, който е в затвора, да речем, или някъде другаде и реши да се разкае и каже истината, не виждам как ще се разкрие убийството на сина ми", размишлява Найденов.

Все още пази спомена жив за Илия. Липсва му много и не може да си прости, че не е могъл да опази нито него, нито дъщеря си, която също е починала.

"Сега ще се радвам на тримата внуци. По празници, Задушници, деня на убийството задължително съм на гроба. Ходят и младежите, които бяха охранители при нас.

Събираме се, говорим, отдаваме почит и после всеки по своите задачи. Мъчно ми е, но човек не трябва да се предава. Да усещат хората, че си объркан", споделя откровено и мъжкарски Павел Найденов.

И добавя: "Поръчителят ще съжалява, ще има безсънни нощи и няма да умре по естествен път. Илия няма да се върне, каквото и да направя. Но ако знам със сигурност кой е поръчал убийството, не изключвам да го застрелям. Но ще си помисля. Може и да не го направя. Ще съм доволен и на това убиецът да прокламира пред всички да не правят това, което той е направил", казва в заключение бизнесменът, който всеки ден ръководи ресторанта си на метри от Съдебната палата в столицата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
20028 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
хахахаххаха

2020.03.18 | 19:52

10
Всичко добре, ама тоя човечец наистина ли вярва, че Жоро Илиев едва ли не е завиждал на лоената топка?!? Само отворете снимки на двамата и ги сравнете. Не мисля, че и финансово е имало за какво да му завижда, щото Павлов си е бил направо пред фалит. Много ме разсмя.
Мая Стоева

2018.01.17 | 15:22

9
На кой му пука кой е поръчал Илия Павлов и защо !? Хората няма какво да ядат, няма с какво да си платят сметките към настоящите Илия Павловци, и трябва да четат за това дали бащата на Илия Павлов и жена му били агенти на ДС и т.н. и т.н.! Болката на бащата е голяма от загубата на сина му, разбирам, но това си е човешка трагедия каквито има във всяко семейство - загуба на близък. Но когато някой шамаросва непрекъснато широката аудитория със собствените си драми, е меко казано цинично. Иска човек да прочете нещо съществено - като например какво става по света и ще има ли утре какво да яде и насреща му се блещи сульо и пульо...
месара

2018.01.17 | 15:19

8
е ти другарю павлов ги разбираш тия работи , нали беше служител на дс , снаха ти дето сега харчи на воля парите на сина ти и тя се оказа че е била служител на дс . чудя се как оцеляхте до сега , защо никой не ви поръча теб и снаха ти ...............все още ?! а това означава само едно - че сте още на служба !!!

2018.01.17 | 15:19

7
ДЪРТ,НАГЛЕЦ.ГРОЗНИЯ ТИ КРИВОКРАК МЕРЗАВЕЦ СИ Е ПОЛУЧИЛ...ЗАСЛУЖЕНОТО.СНАХИЧКАТА ТИ СЕ Е ДОКОПАЛА ДО КРАСИВИЯ ЖОРО С ГОЛЯМ ЗОР,НО...ЗА НЯКОЛКО ЧАСА.Цяла БЪЛГАРИЯ знае,че лоеното ти синче е МЕРЗАВЕЦ ОТВСЯКЪДЕ.
ГУРБЕТЧИЯ

2015.09.19 | 15:11

6
ПАЗИ БОЖЕ ! ВСИЧКИ ДО ЕДИН СА ПИЯНИЦИ И НАРКОМАНИ ПЪК РЪКОВОДЯТ СИЛОВИ ГРУПИРОВКИ ,РЪКОВОДЯТ МВР И ДР. !

2015.08.29 | 14:50

3
ти заради тях ли напусна България?
до Яворка Нанчева

2015.09.19 | 09:10

5
Явно разбирате от онова време... Но само една малка част... Мно-о-о-го малка... Вероятно сте била един прост /в смисъл редови/ участник.
Адолф

2015.09.19 | 09:10

4
Всекиму своето.Jedem das Seine
САНДЕТО

2015.08.29 | 14:50

2
ЖОРО ИЛИЕВ Е ВИС, ТЪПАЦИ!

2015.08.28 | 14:06

1
YAVORKEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE,GOL STE GO BARASH

Добави коментар

Водещи новини