Обявиха за невинен племенник на Кристалина Георгиева

  • 02 юли 2015 06:16

  • 3587
  • 5
Обявиха за невинен племенник на Кристалина Георгиева
©

Разследването срещу племенника на Кристалина Георгиева-Виктор Кинов, бивш служител на ГДБОП се провали и той бе обявен за невинен по обвинение за искан подкуп от 850 000 лева, пише „24 часа”.

През март тази година съдът окончателно прекрати секретното досъдебно производство срещу него и останалите задържани през 2012 година. Тогава Виктор Кинов и Борис Събев бяха арестувани заради изнудване на двама строителни предприемачи. С тях в ареста попадна и пенсионираният им колега Георги Сучев и бизнесменът Георги Воденичаров.

Три години по-късно разследването, ръководено от прокурор Кирил Димитров не доказа вината им. Събев вече е възстановен на работа в МВР, а дело за това води и Кинов.

Случаят е от 2011 година и тръгва след жалба на предприемача Даниел Христов. В нея той се оплаква, че е изнудван от полицаите, които са работили по негова молба за съдействие срещу заплахи от хора, с които е имал бизнесотношения. Христов твърди, че след приключване на строежа на негов хотел в Слънчев бряг Виктор Кинов и Борис Събев поискали среща.

На нея антимафиотите поискали от строителния предприемач да им прехвърли безвъзмездно право на собственост върху апартаменти в хотела с обща площ 480 квадратни метра и приблизителна стойност 850 000 лева. Христов обаче подал сигнал срещу тях и двамата били следени и наблюдавани известно време.

Регистрирани са няколко срещи между антимафиотите и строителния предприемач и негови съдружници. По време на една от тях Виктор Кинов и Борис Събев се съгласили да получат 850 000 лева вместо апартаментите като заплащане за услугата, която им направили година преди това.

Подкупът е уговорен и банкнотите са белязани. След като те се оказват в групата антимафиоти и техни посредници, следва акция на „Вътрешна сигурност” на МВР и всички са прибрани в ареста. Банкнотите обаче се оказват само у един от тях- посредник при преговорите, Георги Воденичаров.

Двамата антимафиоти са уволнени, но започват дела срещу това и Събев успява да спечели, като един от съдиите по неговото дело е сегашния шеф на ВКС Лозан Панов. Той е възстановен в МВР, макар че не получава предишната си работа в ГДБОП.

Делото на Виктор Кинов за уволнението му още не е приключило. Той е в системата на полицията от 2004 година и е син на брата на Кристалина Георгиева- Васил.

Последвайте канала на

Novini.bg
3587 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
АНОНИМЕН

2015.07.03 | 13:31

5
АМИ ДОКАТО СИ ЧЕТЕМ ТУКА СКАПАНИТЕ НОВИНИ ХОРАТА СИ ТРУПАТ ПАРИ ПО _НАЙ ЛЕСЕН НАЧИН .АКО БЕШЕ НЯКОЙ ОТ НАС ДОСЕГА ДА ГНИЕШЕ В НЯКОЙ ЗАТВОР . ДОКОГА ЩЕ СИ СТОИМ И МЪЛЧИМ . КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СИ МЪЛЧИМ , ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЩЕ НИ ВЗЕМАТ ЗА БУДАЛИ . НОВИ ЗАКОНИ , НОВА КОНСТИТУЦИЯ И НАКРАЯ КАКВО ПАК ЕДНИ И СЪЩИ ПРОКУРОРИ И СЪДИИ . ЕДНИ И СЪЩИ БАНДИТИ ХВАЩАТ И ПОСЛЕ СИ ГИ ПУСКАТ , А В ТОВА ВРЕМЕ ПО ЗАТВОРИТЕ ЛЕЖАТ ТОЛКОВА НАРОД С ТАКИВА ДРЕБНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ , ЧЕ МЕ СРАМ ДА ЖИВЕЯ В ТАЗИ СБЪРКАНА ДЪРЖАВА.
pop

2015.07.03 | 12:18

4
всички служители са деца или внуци на комунистически боклуци и бивши и настоящи министри.
Георги

2015.07.03 | 12:18

3
Защо да не взимат, като след това и да ги хванете пак си ги пускате. И аз да съм и аз ще взема.

2015.07.03 | 12:18

2
Хванали го с подкупа ама прокурора забравил да внесе обвинителния акт???? Направили са делимото - хубаво,но къде е Цацаров - или той се обслужва само с Делян Пеевски?
анонимен

2015.07.03 | 12:17

1
три години влачили делото и накрая изтакали невинен , естествено , все пак това е племенник на ПО_ГОЛЯМ БАНДИТ ОТ НЕГО

Добави коментар

Водещи новини