Най-малко 100 екстремисти са убити в Северен Синай

  • 01 юли 2015 21:45

  • 2784
  • 1
Най-малко 100 екстремисти са убити в Северен Синай
©

Главното командване на египетските въоръжени сили съобщи, че армията е ликвидирала най-малко 100 екстремисти в Северен Синай, които атакуваха военни контролни постове в региона, предаде БТА.

Според съобщението 17 военни са загинали, включително четирима офицери, а 13 са били ранени.

Отговорът е в следствие на серията нападения от днес, при които загинаха 90 ислямисти и 60 египетски военни и цивилни. Отговорност за нападенията пое местна групировка, заклела се във вярност на "Ислямска държава", предаде ТАСС.

Ислямисти атакуваха 19 блокпоста на египетските военни в района на градовете Рафах и Шейх Зуейд. Нападенията на някои от блокпостовете са били извършени с коли бомби или от атентатори камикадзе.

В отговор на атаките египетските военновъздушни сили бомбардираха със самолети Ф-16 позиции на джихадистите в Синай, предаде Франс прес. Терористите са заложили взривни устройства в държавни учреждения на Синайския полуостров и на основни пътища там, допълва ТАСС.

Египетски сапьори са успели да обезвредят десетки бомби.

Същевременно днес предградието на Кайро "Шести октомври" египетските сили за сигурност убиха девет въоръжени мъже, предаде Ройтерс, като се позова на силите за сигурност. Властите са получили информация, че те планирали атентати. Сред убитите е бил Насер ал Хафи, бивш депутат и влиятелен адвокат от движението "Мюсюлмански братя".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2784 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
До Красимир Трифонов

2015.07.08 | 23:45

1
Ти какво очакваш - да стрелят срещу теб с картечница, а ти да отидеш да им паднеш на колене "ама много ви моля, вие не изповядвате евроатлантически ценности елате в съдебната зала да проведем честен и справедливо дело". Съжалявам, ама такива педерастки истории има само в България.

Добави коментар

Водещи новини